Hriszto Botev Általános Iskola

Iskolánk Veszprémben, az Egry lakótelepen várja tanulóit. Nyugodt, csendes zöldövezeti környezetben működő nyolc évfolyamos általános iskola, évfolyamonként 3 osztállyal. 2007. szeptembere óta tagintézményünk a felsőörsi Malomvölgy Iskola, amely rendelkezik a kisiskolák sok előnyével. Jól felszerelt épület kiváló környezetben.

A Botev iskola munkáját az vezérli, hogy tanulóink számára tudjuk biztosítani a nyugodt, oldott légkört, kiegyensúlyozott, boldog iskoláskort úgy, hogy közben megfeleljünk korunk sokirányú elvárásainak. Alapvető célunk az önálló tanulás megalapozásához nélkülözhetetlen eszköztudás (olvasás, írás, szövegértés, számolás) és a gondolkodás fejlesztése, valamint a továbbtanulás alapjainak sokoldalú megteremtése a gyermekek számára.

Iskolánk arra törekszik, hogy a NAT-ban a kötelező iskolázás időszakára megfogalmazott érvényes értékeket, műveltséget, tudást adja minden tanulója számára. De nem egy befejezett, lezárt tudást nyújt, hanem a kulcskompetenciák, az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges motívumok és tanulási képességek kialakítását, fejlesztését.

Az iskola oktatásának magas színvonalát igazolja, hogy az elmúlt években is sok tanulónk ért el a tanulmányi, művészeti, sport versenyeken kiváló eredményeket.

Az országos méréseken, központi felvételiken egyenletesen, jól teljesítenek a gyermekek. A továbbtanulási mutatóink megtekinthetők 15 évre visszamenően oldalainkon. Az iskola arculatának teljesebb bemutatását szintén megtalálják a honlap kínálatában. Szívesen fogadjuk a személyes megkeresést is.

Iskolánk úgy döntött tavaly, hogy csatlakozik az ÖKO Iskola hálózathoz.

A környezetvédelem, a környezettudatos magatartás, a fenntartható fejlődés csupa olyan fogalom, melynek tartalmával mindenki egyetért, de tenni érte már nem egyformán teszünk.

A mi iskolánkban a természet megismertetése, védelme, a környezeti nevelés eddig is kiemelt fontosságú terület volt, ezért csatlakozva a hálózathoz, megpróbálunk még többet tenni közvetlen környezetünk megóvásáért, és olyan programokat szervezni, ami a gyerekeket még közelebb hozza a környezeti problémákhoz, legyen az akár a közelben, akár globális szinten.

Felméréseink alapján a gyerekek nyitottak az ilyen jellegű ismeretek felé, ezért is merünk belevágni egy hosszabb távú projektbe, aminek megvalósításához természetesen figyelembe vesszük a tanulók, szülők ötleteit, gondolatait is.

Az iskola elérhetősége:  http://www.botev.hu/