Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola

A felújított, Veszprém zöldövezetében, csendes, nyugodt helyen található Simonyi iskola a város minden pontjáról jól megközelíthető.

A XXI. század követelményeinek megfelelő iskola családias légkört, ideális körülményeket biztosít a már évtizedek óta hagyománnyá vált sportoláshoz, az egészséges életmód igényének kialakításához és a komplex művészeti neveléshez. Nagy hangsúlyt fektetünk a tehetséggondozásra. Diákjaink rendszeres résztvevői a megyei, országos, nemzetközi, tanulmányi, kulturális és sportversenyeknek.

Évfolyamonként két osztályban zajlik az oktatás:

Az ének-zene szakosított tantervű osztályokban heti 4 órában folyik az ének-zene oktatása a világszerte elismert és alkalmazott Kodály módszerrel. Ezzel tanulóink olyan ismereteket sajátítanak el, amely megalapozza hangszertanulásukat. Néptáncra, kóruséneklésre, szolfézsoktatásra, gitár- és ütőhangszerek tanulására biztosítunk lehetőséget. Kórusaink jelentős szerepet töltenek be Veszprém kulturális életében Veszprém Város Vegyeskara Egyesülettel együttműködve. Résztvevői megyei és országos rendezvényeknek, versenyeknek, fesztiváloknak.

A testnevelési órákat az iskola tornatermeiben, sportpályáin, illetve az Egyetemi Stadion létesítményeiben, télen a városi korcsolyapályán tartjuk. Célunk a sok mozgás, sportos életmód által olyan alapok megteremtése, amely egészséges, erős egyéniségű és önbizalmú gyermekeket nevel.  Az 1., 2., 3. évfolyam úszásoktatásban részesül az emelt szintű képzés keretében. A „Nemzeti utánpótlás nevelés” program bázisiskolája vagyunk kézilabda és atlétika sportágakban.

Kínálatunkból:

Leendő elsőosztályosok játszóházi foglalkozásokon és nyílt napon ismerkedhetnek intézményünkkel.

Bővebb információkért látogasson el honlapunkra és iskolánkba!

„Ha valakit olyannak látsz, amilyen éppen most,
ezzel visszatartod őt a fejlődésben. De ha olyannak látod,
amilyenné lehetne, ezzel előre segíted őt életútján.”
(Goethe)